marți, 1 iunie 2010

Bugetul CJ Braila se varsa in firmele de casa ale PDL si PSD

În timp ce premierul Boc strigă cât îl ţine gura că nu mai sunt bani la buget şi că FMI îl obligă să reducă cheltuilile bugetare, când se pune problema unui nou val de disponibilizări şi se taie din pensii şi salarii, anumite fime cu afinităţi în sfera puterii primesc ilegal contracte în toată ţara. Dacă mai aveţi vreo nedumerire de ce Consiliul Judeţan Brăila atribuie pe badă rulantă contracte a căror valoare impune licitaţii iar autorităţile statului nu au nicio reacţie, deşi au fost sesizate în nenumărate rânduri, aflaţi că la sfărşitul lunii aprilie, CJ a dat un nou anunţ de atribuire (nr. 82422/23.04.2010) în valoare de 6,677,490.72 RON. Scurt şi cuprinzător, contractul a fost atribuit firmei SC MAX BOEGL ROMANIA SRL in asociere cu …evident SC TANCRAD SRL GALATI ( firmă abonată de ani buni la lucrările din Brăila finanţate din bani publici) pentru lucrari suplimentare DJ Viziru Cuza Voda Mihai Bravu. Nu a fost organizată nicio licitaţie, CJ Brăila primind o singură ofertă, pe care a şi onorat-o.
Cine e Max Boegl şi ce caută la Brăila, alături de firma de casă a PSD, controlată de omul de afaceri gălţean Stancic? Potrivit Ziarului Financiar, grupul german Max Boegl, cu afaceri la nivel de grup de peste 1,2 mld. euro, a fost implicat in 2008 in proiectul de modernizare a aeroportului din Sibiu, constructia noului stadion Lia Manoliu din Capitala, constructia soselei de centura din Sibiu, modernizarea soselelor Colentina si Stefan cel Mare, precum si reabilitarea a doua segmente de pe DN 17.
Compania este, alaturi de Astaldi, Tehnologica Radion, Euro Construct Trading 98', Delta ACM, Eurovia, una dintre principalele companii care au in executie lucrari rutiere in Capitala. Cum aceste firme sunt beneficiarele lucrărilor publice în mandatul de primar al lui Adrian Videanu, presa centrală stabilind legături mai mult decât amicale cu puterea portocalie, vedem aşadar transpusă şi în plan local coabiarea profitabilă a PSD şi PDL în timp ce românii de rând au ajuns să-şi strângă cureaua în jurul gâtului. Domn’ premier, domnu’ preşedinte,domnilor procurori ai DNA, mai existaţi????

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu