marți, 1 iunie 2010

Drăghincescu pofteşte la cloşca cu ouăle de aur din cuibul Primăriei

Reactivarea scandalului legat de retrocedarea unei părţi din Piaţa Concordia face parte din agitaţia cu care ne-a obişnuit Simona Drăghincescu, directoarea DATP, de când s-a decis să intre în politică şi i-a intrat în cap că ar putea să devină primăriţă. Aş fi vrut să o văd totuşi pe doamna Drăghincescu la fel de activă încă de pe vremea când Daniela Văsioiu, în calitate de viceprimar, a cerut inventarierea domeniului public şi privat al municipiului Brăila. Îmi amintesc că pe vremea aceea, prin 2005-2006 s-a şi înfiinţat o comisie de inventariere la nivelul Primăriei, comisie care nu s-a întrunit niciodată. Situaţia aceasta nu a revoltat prea multă lume în acel moment pentru că le-ar fi lezat interesele. Chiar şi pe ale Simonei Drăghincescu care, sub pretextul că pregăteşte un proiect rezidenţial nemaipomenit şi nemaiîntâlnit, a înstrăinat terenul fermei pe care DAPT îl deţinea la Baldovineşti către un om de afaceri gălăţean. Acest lucru a înfuriat Consiliul Local, Drăghincescu sfindându-i ultierior pe consilieri, dar şi pe fostul primar Constantin Cibu, în mod constant. Faptul că a refuzat să semneze documentele de retrocedare a pieţei Concodria face parte din strategia puerilă pe care şi-a pregătit-o pentru a-i convinge pe brăileni că nu are de-a face cu mafia imobiliară.
Într-un fel, suntem de acord că Simona Drăghincescu stă în calea mafiei imobiliare din Brăila, ale cărei conexiuni în Primărie, prin notariate şi Tribunal sunt cunoscute de toată suflarea brăilenă care citeşte mai mult decât etichetele de pe sticle şi borcane, dar aşteptăm de la ea şi cealaltă jumătate de adevăr. Aceea că a considerat tot timpul mai simpatică mafia gălăţeană.
În ceea ce-l priveşte pe primarul Aurel Simionescu, el are obligaţia de a sparge rapid tripleta care a ţinut loc de găina cu ouăle de aur pentru cei care s-au împropritărit pe domeniul public şi privat al municipiului, ajutaţi de oameni din Primărie. Pe lângă jurista Angelica Panfil, puiul favorit al cloştii, şi Iorga Stoian, secretarul mult prea docil, ar trebui dat pe mâna instituţiilor de anchetă şi Stoica Anghelescu, directorul economic, persoana cea mai responsabilă de toate aranjamentele păguboase pentru interesele publice. Dacă nu o face, Aurel Simionescu îşi va adăuga numele în panoplia de persoane cu funcţii administrative importante compromise de incompetenţa şi chiar corupţia unor funcţionari publici.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu